Friday, November 11, 2011

Balik Kampung part I

Hujung bulan oktober baru ni kami bertiga balik kampung di Terengganu. Agak lame sebenarnya kami dah x balik kampung. Bukan ape, sebabnye aku baru habis final exam kat UPM baru ni. so 6 bulan sblm tu pyh la sket nak balik. Yang menariknye, tulah kali pertame kami naik flight balik Terengganu. Bayangkan betapa lamenye kami booking flight ticket –dari bulan 3! sampai kat LCCT sementara nak menunggu flight kami tu macam-macam karenah Maisarah. Tengok gambar ni :

IMG_0248

Mula2 sampai,dia bad mood sket sbb br bgn tdo.

IMG_0254

Sampai satu tahap dah xlarat nak larang Maisarah dr baring atas lantai. Buleh plak time ni flight delay dekat sejam…aduiii….

IMG_0270

Ni bile dah sampai kat Terengganu. N dijemput oleh my mom n daddy in Laws. yay! Sori daddy xde dlm pic ni sbb tgh nunggu dlm keta.

Buleh dikatakan kami balik dalam 7 hari la. Dan macam biasa, untuk mengelakkan sebarang konflik rumahtangga, 7 hari dibahagi dua. 3.5hari setiap seorang. Agak efisyen kan cara ni? Sayang btul kali ni xsempat nak mengelat dgn Pn. Lina macam sebelum ni sebab xde keta.Hohoho… so ni gambo kat K.Berang..

IMG_0290

Ni gambo Zahra sepupu Maisarah (Comel Kan?) Maisarah??tgh menyamar jadi meja kot..Dua2 aktif mengacau pok sedaranya,Ingg – (Hanya laptop beliau yg kelihatan)

IMG_0275

Antara aktiviti nokturnal sepanjang di k.berang. Kuar makan dgn Mang-Mel-Ingg(3 dari depan kiri), Sein (biras), turut menyertai jemaah ialah Puan Hafiza(adik ipar) n zahra! Ho yeah! lame doh xmakang kepok lekor!walaupun asalnye plan nak makan nasik lemak kat pasir panjang,tp kdai tu tutup, kedai ni pun bereh jer…sedap gopppp…

Okay sebenarnye byk lg kami gi jalan-jalan,cuma xsempat nak snap je gambo. Oleh itu tamat part I. Part II bakal menyusul,mengisahkan balik kat kampung aku plak, my very own kampung padang air. oh yeaaaahhh… Semua buat ombakkkkk!!!

2 comments:

azura samsuddin said...

cayalah maisarah, org lain x wat aku wat cmtulah agaknyer die ckp ;)

apizblur said...

hahaha...macam2 kan?Aina pun nampak mcm boleh tahan gak tu kak zura :)