Monday, April 18, 2011

nAK~~~ Nak~~~




ptg tu smpai je kt umah lps balik skolah, maisarah ckp 'nAk~~ nAk~~' dlm tone sore serak serak basah.hehehe... (ekceli maisarah bru pandai ckp lps sihat demam aritu). berbalik pada citer tadi, lepas maisarah ckp 'nak' aku pn apelagi zassss pegi dapor amk nasik nak suap maisarah. pastu leh plak dia geleng geleng... aku suap lagi dia geleng lagi.hmmmm~~~ terdiam jap aku smbil pikir ape la bdk betuah ni nak... tgh tgh aku pikir tgn maisarah dah zass sudu yang aku ltk dlm mangkuk dia. baru aku paham rupenye dia nak mkn sdiri. alahaiiii da mkn cerdik anak mama... da tau mkn sdiri da....huhu... terase cptnye mase berlalu... muahhhh

maisaRah g sKool~~~










skunk maisarah da g sKool... x jauh pn, kat opis mama je. pagi2 nak anta maisarah mcm2 akal dia, kekadang mcm nak gelak kekadang mcm tak mau gelak pn ade (ala2 nak marah..kui kui kui) tp tak pe, mama sabo demi ank mama.caaaaayaang maisarah.blja betoi2 tau nnt jd dokter.hehehe...amin~~~

maisaRah N laPtopnye~~~







satu pagi dihujung minggu maisarah mcm biasela bgn awal n trs wat projek dia.ingatkan dia dok kelam kabut nak buat ape, siap amik meja bagai rupe rupenye nak tiru En. Hafiz letak laptop siap menaip lagi.hehehe macam2 la anak mama.tegelak aku tengok gelagat maisarah ngan laptopnye.

Saturday, April 16, 2011

Hepy bufday Puan Lina

Yg sebenarnye bufday Pn Lina adalah pada 31 mac hr tu…post ni xdela lewat sgt…ermmm, dalam setengah bulan je..(erkk).

igt x post dulu yg wat serprais bufday utk Pn. Siti dulu tu? klik sini utk flashback. skg ni kitorg wat utk Pn Lina plak. Yg best tu dia mmg btul2 seprais. Berikut merupakan kronologi plan utuk bufday Pn Lina.

29-30hb Mac –

Kak Liza, Shamila n geng2 plan dlm fb.

 

31 Mac –

Pagi- Pura2 lupa bufday Pn. Lina (dia agak marah pg tu)

Tgh hari – Kol Pn. Lina pesan suruh masak lebih sikit malam tu sbb ade budak class nak dtg wat stadi grup (sebab esok harinye tu nak start paper final sem).

Petang – Pakat ngn mak n bapak mertua(kebetulan diorg datang jalan kat umah,kamil xtau pape lg mase tu sbb kuar jalan balik lewat)

Maghrib – Surprise !!! lihat gambo2 ni yer…

8

Terpaksa kuar jap bagi lighter kat diorg.Diorg lupe bwk..nasib baik x kantoiii…

 

1

Surprise !!!

 

2

Tiup lilin punye agenda.

 

3

Inilah kami Smile

 

4

maisarah n Aunty Shamila.

 

5

Aunty Shira pun ade…

 

6

Kamil n Ayoh.

 

7

Majlis selesai!!! sesi bergambo la plak !!!

 

Hepy bufday Pn Lina ku sayang… Dah tua dh awok yer… Luv U 4ever…

Friday, April 15, 2011

Balik kampung (versi segera)

 

Beberapa hari yang lepas kami balik kampung sebab mak aku masuk wad. Alhamdulillah… dia sihat doh.. n kuar doh pon… nasib baik.

Ni kami otw balik dr trg-putrajaya..

1302428384

RnR Temerloh… berenti rehat jap…

1302429326

Sedapnye dia minum air jagung susu… Owh dia pakai tudung pale tu sbb Pn Lina xmoh bagi kena ujan… prihatin btul…

1302439854

Ni plak Maisarah yang sibuk mengemas bile sampai kat umah…Haissshhhh!