Wednesday, July 28, 2010

Hepy bufday makcik(???) Siti !

Ahad yang lalu kami(Puan Lina+geng2nye+aku) berkomplot. Yaa...sungguh evil suasana yang dirasakan pada malam itu. Dengan Encik Zam sebagai mastermindnye, kami seramai 6.5org (Maisarah tu dikira setengah sebab masih bayi yang masih kudus hatinya) membuat seprais(surprise!) ke atas Puan Siti. It's her birthday!

Yeah! the coast is still clear!

Tetap sempat bergambar didepan rumah sblm masuk membuat seprais.


Lilin dipasang sebelum memasuki rumah target.


Jawatankuasa penganjur majlis. Dari kiri Puan Lina, Kak Liza, Cik juice mempelam, Puan Siti, Encik Zam dan Puan sabrina.

Beliau yang diraikan (Hepy bufday Siti!-umur nak bagitau x?)


Antara hidangan...

Amirul yang berposing selamba...(ikut ibu dia kot)


Zakwan yang tido lewat pada malam tu.


Maisarah pun xterkecuali join da club budak tido lewat.

p/s: semua gambar diatas adalah dicilok dari FB Puan Sabrina. Jangan marah ye Sab!

Tuesday, July 13, 2010

Gara-gara malam tu...

Kadang-kadang bila dipikir balik rasa mcm nak tergelak je.
Ada la satu peristiwa malam tu.
Malam dimana aku dan Puan Lina nak men'konfem'kan sesuatu.
Maghrib tu aku dah beli pregnancy test tu.
Boleh pulak aku silap bace label n test bile dah lewat malam.
So, pendek cite, salah guna, tester tu rosak. terpakse la bli baru.
Tapi jam dah pun menunjukkan pukul 2am(yeah, 2pagi).

Sebab nak tau jugak, so kitorang keluar gak n ronda seluruh Putrajaya.
Akhirnye, sebuah 7-11 dikenalpasti menjual menda alah tu.
Aku meninggalkan Puan Lina dalam keta dan terus masuk ke 7E tersebut.
Aku terus menuju ke bahagian klinikal,mencari-cari apa yang aku nak cari.
TAPI TAKDE! alamak..."mungkin ade kat kaunter kot" bentak hati kudusku..
Ahh...wth..tanye je la, xrugi pun. "Ermmm...pregnancy test ade tak?" tanyaku.

"Ado be...kat bawoh kaungter ni" balas si cashier lelaki tu. Oh, ore klate ruponyo.
Dia dengan pantas mengambil tester tu. Aku terteriak girang dalam hati.
"Gini be caro nok paka, bla bla bla...(dia explain sambil aku khusyuk mendengar,xnak dah banana fruit 2times, serik dah...psst,Puan Lina sangat garang bila sedang marah) ...
...jadi, kalu 1garis maknenye xdok, kalu ado 2garis... abe keno berhati-hati la..."katanya sambil memandang aku dengan muka yang sinis dan memandang ke arah kereta.

Aku terkedu seketika....lalu terus membayar dan keluar dari 7e tersebut....

Kali kedua tu kitorg check n keputusannya positif.
9bulan kemudian lahir la seorang bayi yang agak sihat, namenye
Marsya Maisarah Mohammad Hafiz (rujuk gambar dibawah)


Friday, July 9, 2010

Makin pandai posing ye Maisarah

Ye kot org kate bdk pompuan ni suka bergambar.Aku baru je nak snap,dari duduk xdiam terus jadi pendiam.Ni buktinya.





Rambut agak berserabai...Budak rajin la katakan...